Montažne hiše LUMAR | Živeti najbolje

Skrb za trajnostni razvoj in minimalno onesnaževanje okolja ter energetsko učinkovita gradnja so trendi današnjega časa in osnovne smernice delovanja in razvoja našega podjetja. V odgovor tem zahtevam, smo v podjetju razvili detajle za proizvodnjo vrhunskih energetsko varčnih in pasivnih objektov. Leta 2007 smo kot prvi ponudnik montažnih objektov v Sloveniji postavili pasivno hišo, ki smo jo že leta 2009 nadgradili s prvo plus energijsko hišo. Smo edini evropski proizvajalec montažnih objektov, ki ima certificirano pasivno tehnologijo pri nemškem Passivhaus inštitutu, ob tem pa še Evropsko tehnično soglasje (ETA) za pasivni sistem.

Naše kakovostne energetsko varčne in pasivne gradnje so sestavljene iz popolnoma naravnih materialov ter ustvarjajo zdravo in prijetno bivalno klimo. V svojem celotnem življenjskem ciklu pa minimalno obremenjujejo okolje. Ob gradnji stanovanjskih hiš pozornost posvečamo tudi razvoju večjih nizkoenergijskih objektov. V letu 2008 smo postavili prvi vrtec v pasivni tehnologiji, ki sta mu v letu 2011 sledila še dva.

Trajnostna in okolju prijazna gradnja je v naši podzavesti. Ta miselnost se prenaša na vse naše zaposlene in vse naše hiše. Temu sledi naš razvoj in to potrjujejo številne prejete domače in tuje nagrade ter certifikati za našo pasivno tehnologijo in hiše. Uspešno delovanje in sledenje viziji ter poslanstvu se odraža tudi v dejstvu, da je vse večje povprašavanje po hiša Lumar tudi na trgih Avstrije, Nemčije, Švice in Italije. Na omenjene trge želimo v prihodnje še intenzivneje prenašati ime in tehnologijo Lumar.

Več na spletni strani: http://www.lumar.si/