Masaža za sproščanje in krepitev telesa

Klasična masaža, kot se izvaja v Masažnem kotičku, se začne vedno na hrbtu. Mišice na hrbtu se najprej pogladi in ogreje, nato se poišče napete predele, ki se jih z ustreznimi masažnimi tehnikami, kot so otiranje in gnetenje, globinsko prekrvavi in posledično zmehča. Klasična masaža v Masažnem kotičku vedno vsebuje terapevtsko masažo hrbta.

Sledi masaža stopal in nog zadaj, kjer se prav tako uporabijo različne masažne tehnike glede na obliko in veliost posameznih mišic. Nato se klient obrne in se zmasirajo noge še spredaj, sledi masaža rok in če je masaža daljša (90 minut), se zmasira tudi obraz in glava, brez olj. Na koncu klasične masaže se še enkrat pogladi hrbet in preveri učinek na mišičevje (zrahljano in prekrvavljeno).

Lajšanje kroničnih bolečin in odpravljanje akutnih problemov

Terapevtska masaža hrbta je učinkovita metoda lajšanja hudih kroničnih bolečin in odpravljanja akutnih problemov s hrbtom (ledveni usek, trd vrat ipd.). Stranskih učinkov ni, razen morda malo reakcije naslednji dan, ki se kaže kot blaga bolečina na pritisk ali pri premikanju in napenjanju hrbtnih mišic. Blagodejna bolečina, ki jo tisti, ki se redno masirate, gotovo poznate, se navadno pojavlja samo po prvih nekaj masažah. Ena terapevtska masaža hrbta izboljša stanje za nekaj dni, več masaž v razumnih presledkih pa uspešno lajša in lahko odpravi tudi dolgotrajne kronične težave. Po izboljšanem stanju se terapevtska masaža hrbta priporoča vsaj enkrat mesečno v smislu preventive in boljše kvalitete življenja.

Več na spletni strani: http://www.masaza-igorhocevar.si/